Tuesday, June 29, 2010

Point

Relationship are like glass. Sometimes it's better to leave them broken than try to hurt yourself putting it back together. 

Monday, June 28, 2010

Shah Alam


gamprek sial muke aku! HAHA gemok

Mood Shah Alam aku dah sampai. So guys. see you then! I miss you all so much lah bulu!!! HAHA

Saturday, June 26, 2010

Bunny


this bunny is too clean! white! i wanna call it Grumpy.

Wednesday, June 23, 2010

Please

Omg aku suka dier :D haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Muke Toya


cuba tenung muka aku lama lama. ;D

Kelas aku ada 5 lelaki sahaja, yang lain semua perempuan dekat 20 orang, sebab aku lelaki bijak kelas sains tulen. HA HA walaupon semua subjek sains aku harap cukup cukup makan lulus je. Siot je! HAHA. 

Monday, June 21, 2010

again birthday ayah


Happy Birthday Ayah <3
thanx to all staff, we made it! ;D

Tolong Lah ha ha

Aku x perlukan kau sebab kau bukan siapa siapa bagi aku. Fullstop

Saturday, June 19, 2010

Test

Korang normal kalau korang boleh buat ni.

Short Neurological Test
1- Find the C below.. Please do not use any cursor help.
OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
OOOOOOOOOOOOOOOOOOOCOOOOOOOOOOO
OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
2- If you already found the C, now find the 6 below.
99999999999999999999999999999999999999999999999
99999999999999999999999999999999999999999999999
99999999999999999999999999999999999999999999999
69999999999999999999999999999999999999999999999
99999999999999999999999999999999999999999999999
99999999999999999999999999999999999999999999999
3 – Now find the N below. It’s a little more difficult.
MMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMNMM
MMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM
MMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM
MMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM
MMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM
This is NOT a joke. If you were able to pass these 3 tests, you can cancel your annual visit to your neurologist. Your brain is great and you’re far from having a close relationship with Alzheimer.
Congratulations!
next! 


eonvrye that can raed this rsaie your hnad.
To my ’selected’ strange-minded friends:
If you can read the following paragraph, forward it on to your friends and the person that sent it to you with ‘yes’ in the subject line.
Only great minds can read this
This is weird, but interesting!
If you can raed this, you have a sgtrane mnid too
Can you raed this? Olny 55 plepoe out of 100 can.
I cdnuolt blveiee that I cluod aulaclty uesdnatnrd what I was rdanieg. The phaonmneal pweor of the hmuan mnid, aoccdrnig to a rscheearch at Cmabrigde Uinervtisy, it dseno’t mtaetr in what oerdr the ltteres in a word are, the olny iproamtnt tihng is that the frsit and last ltteer be in the rghit pclae. The rset can be a taotl mses and you can still raed it whotuit a pboerlm. This is bcuseae the huamn mnid deos not raed ervey lteter by istlef, but the word as a wlohe. Azanmig huh? Yaeh and I awlyas tghuhot slpeling was ipmorantt! If you can raed this forwrad it

Can I stop it?

Aku rasa bosan. Aku rasa aku nak duduk rumah je. Bosan juga kan? Apa patut aku buat. Aku rasa aku akan buat keputusan yang besar dan mungkin bahaya dan akan mengubah hidup aku. Mungkin ini jalan yang terbaik. Terima kasih. Aku sayang korang ;(

Hero


Happy Birthday plus Happy Father's Day Ayah. I love you so much. I'm sorry for everything wrong that i have done to the family.  I miss your janggut tajam ;)

Tuesday, June 15, 2010

Atuk


Sudah hampir dua dekad aku hidup. Aku gembira kerana ramai yang masih sayangkan aku, Aku juga sayangkan mereka seperti mana mereka sayangkan aku. Bila aku ingat orang yang aku sayang dahlu ketika aku di Tahun tiga, aku menangis kerana teringat cerita cerita yang diceritakan padaku ketika aku mahu masuk tidur. Kebanyakannya cerita kisah kisah Anbia. Cerita yang paling aku suka mestilah cerita Nabi Musa yang hampir hari hari beliau ceritakan padaku dengan tidak jemu jemu dan sedikit pon dier tidak mengeluh. Saat beliau menghembuskan nafas terakhirnya, aku menangis teresak esak, walaupon aku masih kecil aku terasa sangat. Aku tak thu malam ni aku rasa rindu sangat pada dier. Sumpah aku rindu. Aku nak lagi gurau usik beliau seperti dahulu, Aku rindu! Kini beliau pergi jauh dari aku. Aku rindu mendengar suara mengajinya dari waktu maghrib sampai ke isyak. Aku nak peluk beliau. Aku nak ciumnya. Tapi beliau telah jauh dari aku, pergi tinggalkan aku. Aku masih ingat bila kita semua sekeluarga bercuti bersama. Seronok bukan? :( aku nangis aku nangis dan aku mengais lagi bila aku teringatkan beliau. Beliau adalah salah seorang yang aku paling sayang dalam hidup aku dan aku sedih sekali bial beliau pergi dn tidak kembali lagi. Apabila saat akhirnya aku sangat takut hendak mengucupnya. Aku meraung, menangis bila aku lihat wajahnya untuk kali terakhirnya. Aku sayang Atuk. :(



Monday, June 14, 2010

Bila Cinta

aku baru jumpa novel bab dua. bab satu x jumpa lagi masih mencari dalam stor.

Semua orang bercerita tentang Lagenda Budak Setan. Kebanyakannya positif. Kakak aku pon baca Novel ini dari dulu lagi. Masih cantik lagi buku ini dier simpan. Aku rasa nak baca novel filem ini walaupon aku tidak sekali pon pernah membaca novel. Tahniah kerana cerita ini boleh membuat aku tahan nangis dalam panggung walaupon air mata aku dah berlinang linang. Aku bagi lima Bintang untuk cerita ini.Tapi aku x puas hati ayu mati :( .

Lagu filem ini hari hari aaku dengar.

Bila cinta kini
Tak lagi bermakna
Yang ku rasa kini
Hanyalah nestapa
Ditinggalkan cinta masa lalu

Dulu kau tawarkan
Manisnya janjimu
Yang ku sambut itu
Dengan segenap hatiku
Bila engkau pergi
Tinggalkanku

Hilangnya cintamu
Menusuk hatiku
Ternyata memilih
Cinta yang fana

Perginya dirimu
merobek jantungku
Hingga ku terjatuh
Dalam harapan

Hilangnya cintamu
Menusuk hatiku
Hingga ku terjatuh
Dalam harapan
Dalam harapan.
.............

wafiey : cerita ni mcm Twilight melayu, 5 Bintang. :)

Friday, June 11, 2010

Andai hari esok

Wednesday, June 9, 2010

Nak?


Please );

Monday, June 7, 2010

Tabah

 I-City, Shah Alam

             Semua gembira, semua sedang meraikannya, mungkin esok mereka meraikan dgn family mereka dan mungkin juga rakan-rakan mereka. Aku mungkin duduk di rumah, dikurung dan macam macam lagi. Aku rasa down sangat. Kadang aku fikir apa sebenarnya aku mahu, semua aku dapat dan sikit pon aku x dengar cakap mereka. Mungkin ini masanya aku ingan mengikut kata kata mereka. Aku buntu. Aku sayang mereka, tetapi aku lebih sayang mereka berdua. Semua wall di facebook aku lihat berwarna warni, wall aku sangat pudar, gelap dan tiada apa apa pon yang boleh dibanggakan. Maafkan aku jika aku melangkah. Aku perlukan masa untuk berfikir, berbincang dan sebagainya. Aku harap semuanya seperti biasa sebab aku sayang mereka, tetapi aku lebih sayang mereka berdua. Dalam beberapa hari ini biarlah aku bersama mereka untuk menyelesaikan situasi. Aku tahu, mungkin semua kate ini hanya drama, tetapi perkara inilah yang berlarutan dari semester ke semester. Aku degil, aku tak dengar cakap. aku susah nak terima sesuatu perkara dengan mudah, aku sukar membuat keputusan sendiri. Sekarang aku berada di atas sehelai benang yang akan putus beberasa saat sahaja lagi dan aku tabah juka aku jatuh di mana pon sebab aku gembira dengan keputusan mereka. Aku buka blog Adila, tiba tiba aku terdengar lagu Hero, aku sangat down, lagu tu banyak memberi makna bagi aku dan aku teringatkan seseorang yang aku sayang yang pergi meninggalkan aku dalam masa yang singkat sahaja. Aku sedih. Aku lemah. Hati aku hancur semua sebab kelakuan aku sendiri. Adakah cubaan kedua boleh mengubah segalanya? Aku rasa boleh. Ikut situasi. Aku banyak berhibur. Aku suka. Tapi bukan itu yang aku mahu. Apa yang aku mahu tidak dicapai, semua salah aku sendiri. Aku sedar. Dan aku ingin ucap terima kasih pada mereka mereka yang masih bersama aku sehingga sekarang.

Aku Masih student Unisel. 

GPA    : 2.58
CGPA : 2.62

tiada repeat paper, Alhamdulillah, Aku bersyukur bak kata mereka. ;)

Kechik kechiko.




Melaka bai Emma Nuna. HAHA

Gambar aku semua ngan adik aku sbb aku rapat dgn dier.Betapa gemoknya aku ketika tu. haha gelak lah korang...... adik aku lg comel dr aku. hampehh.

Hello New Zealand people


24th June 2010 : can't wait :)
my eldest brother visit his tanah air for some weeks. nk ponteng kelas seminggu boleh?

Sunday, June 6, 2010

Tahan

WAFIEY
WWarak
AAmanah
FFleksibel
IIkhlas
EEmosional
YYakin
Apa ada pada nama?


IRMA SHAZREENA
IIkhlas
RRamah
MMesra
AAmanah
SSuci
HHarum
AAlim
ZZingy
RRealistik
EEmosional
EEgoistik
NNaif
AAbadi
Apa ada pada nama?

NURNABEELA
NNaif
UUntung
RRamah
NNaif
AAmanah
BBijaksana
EEmosional
EEgoistik
LLemah-lembut
AAlim
Apa ada pada nama?




ERIEY ZILKIFLI
EEmosional
RRamah
IIkhlas
EEgoistik
YYakin
ZZingy
IIdealistik
LLemah-lembut
KKomited
IIntuitif
FFleksibel
LLincah
IIntelek
Apa ada pada nama?

*lemah lembut ery ni. awch. HAHA






Tegelak aku!

Droped By Me


Pagi : 
Facebook chatting.

Ellina : weh bawak aku pergi beli tiket kereta api?
Aku : Jom, Kau kene belanja aku mcd! HAHA
Ellina : Oke!

Petang :
Pergilah beli tiket. then pergi mcd di Medan Gopeng, tgh aku nak tukar Ayam bodoh hot and spicy aku yang dorang goreng hangus dgn burger, tetiba Era kol.


Era : Weh ko kt mane?
Aku : Aku kat mcd.
Era : Aku pon kat mcd, Kau mcd mana? Mcd Medan Gopeng?
Aku : Ak ah la.. kau mane hah?
Era : kau kat dalam eh? oke oke aku masuk. haha

so jumpalah budak setan ni. sembang2. aku yg kene hantar dier balik. hampeh.! haha

Wan Nur Nadia dari tadi tertanya-tanya kenapa Era amik gambar tutup hidung? =___="

Saturday, June 5, 2010

koniciwa

Body Language :)

love <3

Friday, June 4, 2010

Drawing


Aku rasa lukisan korang paling lawa.

Aku Jakun Sikit


Thanx a lot Emira Saizali sebab bagi blog aku pulih seperti biasa. Thanx

Tuesday, June 1, 2010

Murtabak Megi



Sumpah sedap. nak recipi call aku

Mesti


Banyak perkara yang aku telah belajar. Sudah genap setahun aku belajar di Universiti Industri Selangor. Bila difikir-fikirkan aku datang di Shah Alam untuk belajar. Memang itu pon yang aku buat kat sana. HAHA. Aku sayang semua orang di Shah Alam. Mereka buat aku kenal erti sebenar kawan mahupun lawan. Tak kira sesiapa pun, aku jadi lebih dewasa apabila aku mengenali mereka. Terima Kasih